Mixed Media schilderijen, tot nu toe. Deel 1

Ik heb tot nu toe 13 gemengde schilderijen gemaakt. Ik heb de schilderijen genummerd ipv een titel gegeven. Ik heb hier voor gekozen omdat ik dit in het concept mix & match vind passen.

Hier een overzicht van de eerste 3 voltooide schilderijen.
Ik wou eerst alle 13 achter elkaar plaatsen, maar dan vind ik het te lang worden. Daarom plaats ik ze in groepjes.

Nummer 1

Nummer 01

De afbeeldingen van de kameel en eekhoorn komen uit tijdschriften. Ik heb verder gebruik gemaakt van acrylverf, Burnt Umbre, Burnt Sienna, Gele Oker, Titaanwit. De stempelset heb ik of van de Hema of de hobbyafdeling van de kunsternaarswinkel bij mij in de buurt. Merk Viva decor, titel “Crowne, Lion, Wings”. Met Modeling paste en een cirkel stencil van Rayher heb ik wat relief toegevoegd aan het schilderij. Links en rechtsboven heb ik met Versamark inkt en gouden embossingpoeder goud aangebracht voor net dat beetje extra.

 

Nummer 2

Nummer 02

Voor nummer 2 heb ik ook weer de cirkel stencil  gebruikt, dit keer heb ik door de Modeling paste koperkleurige metaalverf (acryl) gemengd. Op de ondergrond het ik gebruik gemaakt van Schadowpaint, kobaltblauw, dat ik nog heb liggen van jaren geleden. Ik heb met maskeer vloeistof (vaak gebruikt bij aquarel) een bloemen en gras patroon getekend voor ik met een bruine inkt en gouden metaal acrylverf de ondergrond verder heb bewerkt. Bij het verwijderen van de maskeer vloeistof vond ik het nog niet voldoende dus heb ik met Memento inkt Rich Cocoa en een stempelset van de Hema extra planten, bloemen en vlinders toegevoegd. De afbeelding van de vogelkussen komt ook uit een tijdschrift.

Nummer 3

Nummer 03

Iets heel anders. Bij een bestelling dat ik had ontvangen zat in de doos als bescherming van dat dunne verpakkingspapier. Hiervan heb ik een deel afgeknipt, verfrommeld en op het doek geplakt. Dit geeft een leuk kreukelig effect. De afbeeldingen van de kat en bij heb ik eerst op dun karton geplakt en uitgeknipt. De bloemen zijn op patroonpapier gestempeld en uitgeknipt en hier en daar met een Promarker van Winston & Newton bewerkt. Verder heb ik gepoogd om met een grasstengel stempel, versamark inkt en Wow embossingpoeder een graslandschap op de voorgrond te creëren, waar de kat in speelt, maar de grasstengels zijn door het gekreukte ondergrond niet meer te herkennen. Om de lucht iets extra’s en iets magisch te geven heb ik glasparel textuurgel (Galaria) toegevoegd. Als het licht er op schijnt geeft dat een mooi glitterend effect.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s